Med guide

PIC_5477Trapperspår

Tid: Förmiddag/Eftermiddag
Trappern livnärde sig på fångst av pälsdjur i Nordamerikas vildmarker. Han hade ett spår med utplacerade fällor som han regelbundet vittjade. Längs spåret underlättade han sin vandring genom enkla broar, klätterlinor, stegar, linbana och andra hjälpmedel. Vi följer i trapperns spår och tar oss fram på broar av olika slag, klättrar i repstegar, studerar fällor etc. De förevisade fångstmetoderna är inte tillåtna i våra dagar.

Segling & Paddling

Tid: Förmiddag/Eftermiddag
Tillkommer en extra kostnad på 80kr/båt som nyttjas. 
(vill ni budgetera på detta kan man enkelt räkna 40 kr /elev )
Detta är en mycket uppskattad aktivitet som sker med goda rutiner och hög säkerhet. På ön finns det optimistjollar och kanoter samt ledare som leder passet. Gruppens egna ledare är också aktiva under sjöpasset, både för att höja säkerheten men också för att hjälpa till rent praktiskt under seglingen.

FS_camp_2010-103

Eftersom detta pass medför en extra kostnad är det klokt att fatta beslutet i förväg om man vill ha ett sjöpass eller ej. För alla som deltar är det är obligatoriskt att använda flytväst i båtar och på bryggor under sjöpassen oavsett simkunnighet eller ålder. Även den lite ”rädda” personen får här chansen att pröva segling eller att paddla kanot under trygga förhållanden och alla upptäcker att de kan lära sig segla.

 

Aktiviteter för er som går i årskurs 8 eller högre

 

IMGP5378-Klättervägg

Tid: Ca. 2,5 timmar
Tillkommer en extra kostnad: 1000kr/grupp (Max 30 deltagare/grupp)
I Magasinet finns en spännande klättervägg som är tillgänglig för årskurs 8 eller högre. För det mesta kan Vässarö erbjuda ledare vid aktiviteten men vi reserverar oss för ledarbrist. Har ni egna ledare med ceritfiering från klätterförbundet (ta med kort) kan ni hyra klätterväggen på egen hand. Fortfarande gäller åldersgränsen.

 

 

 

Kvällspaddlingsolnedgång kvallspaddling

Tid: Ca. 2-3 timmar
Tillkommer en extra kostnad:  1000kr/grupp (Max 30 deltagare/grupp)

Tillsammans med Vässarös ledare paddlar ni ut till en klippa. 
Grillar korv och ser ut över havet samtidigt som solen går ner.
I skymningen paddlar ni sedan tillbaka. Detta är en aktivitet som är tillgänglig för årskurs 8 eller högre.